38A21 - żywnościówka,

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

1. Osoby funkcyjne w służbie żywnościowej – kto nie występuje w czasie „W”.

a) szef służby żywnościowej,

b) podoficer żywnościowy,

c) magazynier żywnościowy,

d) kierownik stołówki.

 

2. Żołnierze otrzymują bezpłatne wyżywienie według:

              a) posiłków przyrządzanych w stołówkach wojskowych,

b) suchego prowiantu,

c) zakupywanych produktów przez kierownika stołówki,

d)  posiłków przyrządzanych na zlecenie przez inne zakłady żywienia

    zbiorowego.

 

3. Kuchnie polowe na podwoziach to:

a) KP 340, KP 120, KP 200,

b) KP 200, KPŻ 100, KP 75,

c) KPŻ 170, KP 340, KP 200.

 

4. Kuchnie polowe przenośne to:

a) KP 75, KP 120, KP 25,

b) KP 345, KP 120, KP 25,

c) KP 340, KP 120, KP 75,

 

5. Kuchnia polowa wz. KP-340 przeznaczona jest do przygotowania dwudaniowego posiłku dla:

a) 180 żywionych,

b) 150 żywionych,

c) 160 żywionych.

 

1. Wymień zasadnicze normy wyżywienia wraz z ich symbolami.

2. Jaka jest % struktura całodziennego wyżywienia?

3. Co stanowi podstawę do bezpłatnego wyżywienia i co powinien zawierać?

4. Wymień dodatkowe normy wyżywienia wraz z ich symbolami.

5. Wyjaśnij co oznacza pojęcie: ZASADNICZA  NORMA WYŻYWIENIA –

6. Jakie są zadania służby żywnościowej w czasie „P”?

7. Jakie pojemności kotłów występują w KP 340?

8. Jakie są zadania służby żywnościowej w czasie „W”?

9. Wyjaśnij co oznacza pojęcie:

WARTOŚĆ  PIENIĘŻNA  NORMY  WYŻYWIENIA –

10. Wyjaśnij co oznacza pojęcie:

DOMINUJĄCA  NORMA  WYŻYWIENIA –

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • achim.pev.pl