3 BRZOSKWINIE 'KARDYNAL HUME', PRZEPISY KULINARNE, DWIE PUSZYSTE DAMY
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
BRZOSKWINIE „KARDYNAŁ HUME”
trudność: łatwe
Składniki
10 dużych dojrzałych brzoskwiń
450 g cukru
1,4 l wody
1 laska wanilii
450 g malin
200 g drobnego cukru
liście mięty
cukier-puder
Przygotowanie
Wsyp cukier do garnka dość dużego, żeby pomieścił brzoskwinie. Wlej wodę, dodaj laskę wanilii i zagotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Włóż brzoskwinie do garnka, ponownie doprowadź wodę do wrzenia i gotuj na maleńkim ogniu przez 8 min. Wyjmij owoce z wrzątku i jeszcze ciepłe obierz ze skórki. Syrop można przechowywać w butelce i zużyć do innych deserów. Włóż brzoskwinie do ładnej szklanej misy i odstaw do wystygnięcia. Utrzyj maliny z drobnym cukrem i przecedź przez sitko, jeśli wolisz się pozbyć pestek. Przed podaniem polej brzoskwinie malinowym musem i ozdób liśćmi mięty oprószonymi cukrem-pudrem.
© Jennifer Paterson i Clarisa Dickson Wright
Przepis z programu (odc.3)
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Pokrewne
- Strona startowa
- 4 Ciasto miodowe, przepisy
- 4 kg ogórków, przepisy
- 38wzor, damy
- 38wzor(1), damy
- 3bit ciastucho, ღ Dokumenty (txt i y), ღ Przepisy kulinarne
- 4 x drink, KULINARIA, Kuchnia,przepisy,porady
- 4 Ciasto miodowe, przepisy kulinarne
- 3bit, przepisy kulinarne
- 3 PUDDING POMIDOROWY, PRZEPISY KULINARNE, DWIE PUSZYSTE DAMY
- 391, Big Pack Books txt, 1-5000
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- przykominku.pev.pl