3 BRZOSKWINIE 'KARDYNAL HUME', PRZEPISY KULINARNE, DWIE PUSZYSTE DAMY

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
BRZOSKWINIE „KARDYNAŁ HUME”

trudność: łatwe


Składniki
10 dużych dojrzałych brzoskwiń
450 g cukru
1,4 l wody
1 laska wanilii
450 g malin
200 g drobnego cukru
liście mięty
cukier-puder

Przygotowanie
Wsyp cukier do garnka dość dużego, żeby pomieścił brzoskwinie. Wlej wodę, dodaj laskę wanilii i zagotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Włóż brzoskwinie do garnka, ponownie doprowadź wodę do wrzenia i gotuj na maleńkim ogniu przez 8 min. Wyjmij owoce z wrzątku i jeszcze ciepłe obierz ze skórki. Syrop można przechowywać w butelce i zużyć do innych deserów. Włóż brzoskwinie do ładnej szklanej misy i odstaw do wystygnięcia. Utrzyj maliny z drobnym cukrem i przecedź przez sitko, jeśli wolisz się pozbyć pestek. Przed podaniem polej brzoskwinie malinowym musem i ozdób liśćmi mięty oprószonymi cukrem-pudrem.

© Jennifer Paterson i Clarisa Dickson Wright

Przepis z programu (odc.3)

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • achim.pev.pl