3 FASZEROWANE KARCZOCHY, PRZEPISY KULINARNE, DWIE PUSZYSTE DAMY
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
FASZEROWANE KARCZOCHY
trudność: łatwe
Składniki
6 dużych karczochów
½ cytryny
85 g miąższu świeżej bułki
1 cebula, drobno posiekana
115 g parmezanu, grubo utartego
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 zÄ…bki czosnku, drobno posiekane
2 pomidory, obrane, wypestkowane i posiekane
55 g czarnych oliwek bez pestek, posiekanych
sól i świeżo mielony pieprz
oliwa
150 ml białego wina
Przygotowanie
Zdejmij zewnętrzne liście z karczochów i odetnij szczyty mniej więcej na wysokości 2,5 cm. Posmaruj miejsca cięcia sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. Wytnij serca karczochów i dokładnie usuń włókna z dna. Przygotuj nadzienie, mieszając pozostałe składniki poza winem i oliwą. Napełnij nadzieniem wnętrze karczochów. Na dno dużego żaroodpornego naczynia wlej oliwę, rozgrzej ją i włóż karczochy. Polej je winem, przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160ºC na 1 godzinę.
© Jennifer Paterson i Clarisa Dickson Wright
Przepis z programu (odc.3)
[ Pobierz całość w formacie PDF ]Pokrewne
- Strona startowa
- 4 Ciasto miodowe, przepisy
- 4 kg ogórków, przepisy
- 38wzor, damy
- 38wzor(1), damy
- 3bit ciastucho, ღ Dokumenty (txt i y), ღ Przepisy kulinarne
- 4 x drink, KULINARIA, Kuchnia,przepisy,porady
- 4 Ciasto miodowe, przepisy kulinarne
- 3bit, przepisy kulinarne
- 3 BRZOSKWINIE 'KARDYNAL HUME', PRZEPISY KULINARNE, DWIE PUSZYSTE DAMY
- 38(1), psychologia1
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- przykominku.pev.pl